Hoofdmenu

img_1680_1.jpg

 

Sinds 1998 waren er in de St. Jacobskapel regelmatig exposities te zien.
De kapel mag dan klein zijn, het blijkt steeds weer een locatie waar zowel kunstenaars als bezoekers zich goed op hun plaats voelen. 


In de zomer van 2005 is de zolder van de Kapel met inzet van een aantal vrijwilligers opgeknapt, zodat deze zolder thans bijzonder geschikt is voor dit soort exposities.

Naast de aparte exposities is er op de kapelzolder ook een min of meer permanente expositie, welke is opgebouwd uit 2 'componenten':

  • informatie (tekst én foto's) over de geschiedenis van de Jacobskapel én over de diverse activiteiten in de kapel
  •  een selectie van de door Ruud Harmsen gemaakte linosnedes over zijn voettocht naar Santiago de Compostela (1988). Meer informatie over deze kunstenaar en zijn werk is hier te vinden.

    Expositie werk van Theo Willems

De fietstocht die Theo Willems in 2009 vanuit Beuningen naar Santiago ondernam, liet diepe indrukken bij hem achter. De jaren nadien was hij een trouwe bezoeker van de vieringen in de Jacobskapel en de bijeenkomsten van het Jacobsgenootschap.

Theo overleed op 8 november vorig jaar. Op de zolder van de Jacobskapel is begin november jl. een kleine tentoonstelling van het werk van Theo ingericht. De expositie kon / kan bezocht worden na de vieringen in de Jacobskapel op zondag 11 november en 9 december 2018
NB: tijdens de viering op 11 nov. 2018 is er in de kapel een gedachteniskruisje voor Theo geplaatst.