Hoofdmenu

Elke 2e zondag van de maand is er om 11.30 uur een viering voor mensen onderweg in de kapel; aansluitend serveren wij koffie met een broodje, waarbij aanwezigen kunnen napraten. Vervolgens is er meestal een (pelgrims-) vertelling over een pelgrimage naar Santiago de Compostella, naar Rome of naar een ander oord; soms een vertelling over een ander onderwerp.viering in kapel

Daarnaast zijn er af en toe andere activiteiten in de kapel. Hieronder een opgave van de activiteiten voor de komende periode. 

Zo 9 juli Jacobsviering voor mensen onderweg; voorganger Henk Gols Aansluitend koffie met een broodje, gevolgd door een pelgrimsvertelling door dhr. Wim Kouwenberg; hij fietste in 2015 naar Santiago de Compostela
Ma 17 juli  vanaf ca 10.30 u. gastvrije ontvangst in de kapel van Pelgrims (NGSJ-leden) welke ook meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse (start op di 18 juli)  
Zo 23 juli  de regio Arnhem / Nijmegen van NGSJ organiseert de jaarlijkse Jacobsdag in en om Gaanderen. Nadere informatie volgt via de bekende kanalen.  
Zo 13 augustus Jacobsviering voor mensen onderweg; voorganger Bärbel de Groot Aansluitend koffie met een broodje, gevolgd door een pelgrimsvertelling door mw. Erna Bouwhuis uit Ommen; zij liep in 2016 samen met zoon Robin vanaf Somport naar Burgos. Liep eerder al met haar dochter op de Camino.Was in mei 2016 in onze kapel voor de pelgrimszegen
Zat. 26 en zo 27 augustus Gebroeders van Limburg-festival in de Nijmeegse Binnenstad. De kapel is onderdeel van de ‘Belevenisroute’. Verkleed als Middeleeuwse pelgrim zal Frans Kosters bezoekers vertellen over het pelgrimeren. Erik van Bronswijk zal (alleen op zaterdag!) aanwezig zijn als ‘de Zaaier’ (met paard en eg plus assistent, zoals ook 2 jaar geleden; c.f. één van de afbeeldingen uit de boeken van de Gebroeders van Limburg). Verder regelt hij ook een paar ezels en een ‘middeleeuwse boer’. Kortom: een zeer bont tafereel rondom de kapel!  
Zo 10 september 11.30 uur Jacobsviering voor mensen onderweg, voorganger: Paul Reehuis Aansluitend koffie met een broodje. Vanwege openstelling van de kapel in het kader van ‘Open Monumentendag’ deze zondag géén pelgrimsvertelling!
Zat. 30 sept. Deze zaterdag krijgen wij het druk met een 2-tal ontvangsten:
•    Om ca 10 uur komt er een groep pelgrims uit Xanten; zij willen de kapel gebruiken voor de start van hun pelgrimage van Nijmegen naar Keulen; en later verder naar Santiago de Compostela
•    Vanaf ca 11.00 komt er een groep van ca 50 personen (te verdelen in 2 kleinere groepen) vanuit de Stichting Gelderse Oude Kerken. Deze mensen hebben dan hun najaarsexcursie, en doen daarbij meerdere Nijmeegse locaties aan.
 
Zo 8 oktober 11.30 uur Jacobsviering voor mensen onderweg, voorganger: Bärbel de Groot Aansluitend koffie met een broodje, gevolgd door een vertelling door dhr. Theo Wasmus uit Nijmegen. Theo was voor zijn 1e vertelling in juni j.l. bij ons in de kapel; de aanwezigen waren zeer enthousiast. Wij willen graag zijn verhaal over het 2e deel van zijn tocht beluisteren.
Zo 12 november 11.30 uur Jacobsviering voor mensen onderweg, voorganger: Henk Gols Aansluitend koffie met een broodje, gevolgd door een pelgrimsvertelling door Claudia Hoekx. Zij promoveert in sept. 2017; en is uitgenodigd om in het kort te vertellen over haar onderzoek
zo 10 december 11.30 uur Jacobsviering voor mensen onderweg, voorganger: Paul Reehuis Aansluitend koffie met een broodje, gevolgd door een pelgrimsvertelling door mevr. Trees Rutten uit Nijmegen; zij liep de Camino Frances in 2 etappes, in 2015 en 2016.