Hoofdmenu

Nieuws d.d. medio maart 2019:

  1.  Op vr 5 én vr. 12 april a.s. zijn er in Arnhem informatieavonden voor belangstellenden voor een pelgrimstocht naar Rome. De 1e avond is voor lopers, de 2e avond voor fietsers. De avonden worden gehouden bij Reisboekhandel 'De Noorderzon', Nieuwstad 35 in Arnhem. Beide avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ca 21.30 uur. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Entree is gratis, incl. koffie /thee.

  2.  Recent zijn er een 2-tal exposities op onze kapelzolder geweest:

    •    Op de 2e zondag van zowel november als van de december was er werk te zien van onze vriend Theo Willems uit Beuningen (overleden op 8 november 2017).
    •    In de periode rond Kerstmis was er werk te zien van kunstenares Janneke Baltussen (‘textiele objecten’)

  3.   Eind november is er gesproken met vertegenwoordigers van Gilde Nijmegen. De vrijwillige stadsgidsen van het Gilde hebben diverse routes in Nijmegen; bij één van die routes (‘Oude Stad’) wordt ook meestal een kort bezoek aan de Jacobskapel gebracht. Tijdens het gesprek was er onder meer aandacht voor de beschikbare sleutels (nodig voor toegang tot kapel), voor het juiste verhaal inzake de historie van de Jacobskapel én voor het boekje Pelgrimswandeling Nijmegen (bezig met actualisering/heruitgave).

  4.   Op zaterdag 16 februari j.l. waren de vrijwillige hospitaleros van Roncesvalles (werkgroep van het Genootschap van St. Jacob) voor een jaarlijkse vergadering bij elkaar in het Oude Weeshuis aan de Papengas. Een flink aantal van hen maakte gebruik van de gelegenheid voor een kort bezoek aan de kapel. Pieter Niesten en Frans Kosters waren aanwezig om de bezoekers te informeren en rond te leiden.

  5.  Vanaf medio februari j.l. heeft de fa Kopshout uit Nijmegen alle bankjes in de kapel meegenomen naar hun werkplaats voor een onderhoudsbeurt. Inmiddels staan deze bankjes weer keurig op hun plek.

  6.  Medewerkers van Monumentenwacht hebben de kapel weer grondig geïnspecteerd op bouwkundige aspecten. De punten die gerapporteerd zijn (de muur in de keuken en het rotte luik op zolder) zijn besproken met twee ambtenaren van de afdeling Vastgoed van de gemeente Nijmegen. Wij wachten nu maar af welke actie(s) ondernomen worden.