Hoofdmenu

Nieuws d.d. medio maart 2018:

 1.      Na een lange periode van ziekte is op 25 januari j.l. onze bijzondere vriend Toon van Beek overleden. Toon is vanaf het begin zeer betrokken geweest bij het wel en wee van de St. Jacobskapel. Hij is in 1940 geboren in de nabijgelegen Pijkestraat; en was dus van jongs af bekend en vertrouwd met de kapel. Hij hield enorm van de kapel en van de bezoekers / gebruikers. Hij hield ook voortdurend in de gaten of er geen vreemde dingen gebeurden in of bij de kapel; was altijd bereid om een helpende hand te bieden als er iets gedaan moest worden, zorgde voor het schoonhouden van de kapel, etc. Ook tijdens zijn ziekbed wilde hij graag op de hoogte blijven van alle verwikkelingen. Toon hield ook van huiselijke gezelligheid (met Kerst graag een boom met uitbundige versiering; lichtjes, etc. ) en was altijd hartelijk, gastvrij en belangstellend. Gewoon een ‘fijne vent’.

  Voorafgaand aan de uitvaart op 31 jan. is op zijn wens en die van zijn naaste familie het lichaam van Toon opgebaard in zijn Jacobskapel. Vele vrienden, familieleden en bekenden hebben in de kapel afscheid van Toon genomen. Dat was een bijzondere en onvergetelijke gebeurtenis. Ook een dag later bij zijn uitvaart in de Titus Memorialkerk was de belangstelling overweldigend.
  Het is duidelijk geworden dat velen hem geweldig zullen missen.
  Buen camino, Toon ! 2. Medio januari j.l. meldde Henk Gols dat hij met veel plezier als zanger betrokken is geweest bij een jarenlang project waarbij alle 150 psalmen op gregoriaanse wijze werden gezongen en opgenomen in het Romaanse kerkje van Malay in Bourgondië / Frankrijk. Van dit project is een documentaire gemaakt: 'The making of the Psalterium Project' (Prod. Frank in ‘t Veld). Op dinsdag 16 januari heeft de KRO-TV een verkorte versie van de documentaire uitgezonden  in het programma 'Roderick Zoekt Licht', om 16.20 uur op NPO-2. Het programma is terug te vinden via ‘Uitzending Gemist’ en zeker de moeite waard.

  Vanaf mei 2018 verschijnt een box met de opgenomen gregoriaanse psalmen, op 12 CD’s + een DVD met uitgebreide documentaire + tekstboek “Psalterium Currens” (247 pp.) met daarin de tekst van alle 150 psalmen en 184 gekalligrafeerde antifonen.
  Zie ook: www.psalmchant.com

 3. Eind febr. j.l. bereikte ons het trieste bericht dat echtgenoot Ben van Anneke Vijverberg uit Malden op 13 febr. j.l. is overleden. Ben was al geruime tijd ziek; heeft vele crises doorstaan en overleefd, maar is uiteindelijk toch nog onverwachts overleden. Wij condoleren Anneke van harte met dit verlies; en wensen haar kracht toe om de draad van het leven weer op te pakken.