Hoofdmenu

Nieuws d.d. begin juli 2018:

 1.      Op zondag 1 juli j.l. is onze kapelvriend Peter Bruining overleden aan de gevolgen van een uitgezaaide leverkanker. Na een verblijf van enkele weken in het Radboudziekenhuis was hij op vrijdag 30 juni, dus 2 dagen vóór zijn overlijden, overgebracht naar het hospice van Verpleeghuis St. Joachim en Anna te Nijmegen.

  Wij hebben de praatgrage Peter ca 4-5 jaar geleden leren kennen als iemand met veel enthousiasme en energie voor onze kapel:

  • Als vrijwilliger voor de openstelling van de kapel op de zaterdagen. Peter stond vaak als 1e op om bezoekers te woord te staan.
  • Als mede-gangmaker voor de jaarlijkse voetpelgrimage naar Kevelaer
  • Als mede-organisator voor de diverse wandelingen van de Pelgrimsgroep Nijmegen
  • Als trouwe bezoeker van de maandelijkse vieringen in de kapel

  Wij zullen Peter gaan missen.

  Wij hopen en bidden dat echtgenote Betty en hun zoon en dochter de kracht zullen vinden om te herstellen van de harde klap die zij met dit heengaan ondervinden.

 2. De openstelling van de kapel op zaterdag, van 11.30 tot 17 uur is vanaf eind april j.l. weer gestart. Net als in voorgaande jaren loopt deze openstelling gewoon weer lekker, vooral als gevolg van de inzet van een aantal enthousiaste vrijwilligers die bezoekers opvangen en antwoorden geven op de vele vragen.

 3. Op zaterdag 9 juni j.l. was er een grote groep Kevelaer-wandelaars aanwezig in de kapel voor de jaarlijkse korte vertrekviering, voorafgaand aan de nachtpelgrimage naar het bekende bedevaartsoord in Duitsland. De viering werd dit keer verzorgd door een 2-tal mensen van de Nijmeegse Kevelaer-broederschap. Onderweg werd horeca in Groesbeek en Siebengewald aangedaan; en ook onze pelgrimsvriend Erik van Bronswijk zorgde kort voor Kevelaer in de vroege zondagochtend voor ‘verzorging van de inwendige mens’ op de van hem bekende wijze.
  In Kevelaer sloot de wandelgroep zich aan bij het gezelschap uit Nijmegen dat op zondag met de bus naar het pelgrimsoord wordt vervoerd.

 4. Op zondag 27 mei j.l. werd in de St. Stevenskerk te Nijmegen het veertigjarig ambtsjubileum van onze voorganger Henk Gols gevierd. Henk werd onder meer gefeliciteerd door onze voorzitter, Pieter Niesten. Vele anderen uit onze kapelgemeenschap waren ook aanwezig bij de feestelijke viering in de Stevenskerk. Wij zijn blij met Henk als voorganger; en hopen van harte dat hij bij ons zijn werk nog vele jaren zal voortzetten.

 5. Inmiddels is de ombouw van het oude pand naast de kapel tot een 6-tal huurappartementen afgerond en zijn er nieuwe bewoners ingetrokken. Al  met al ziet het er volgens ons prima uit. Wij hebben de nieuwe bewoners, samen met de ‘oudere bewoners’ aan de andere kant van de kapel, uitgenodigd voor een kennismakingsavond op maandag 9 juli a.s. Zijn wij in de gelegenheid iets te vertellen over de geschiedenis én het huidige reilen en zeilen van de kapel.
  Wordt vervolgd in een volgende Nieuwsbrief.

 6. Op donderdag 7 juni j.l. is in het Openluchtmuseum te Arnhem het 2e boekje van onze pelgrimsvriend Gerard Beltman uit Velp gepresenteerd. Gerard is als vrijwillig rondleider actief in het museum. In het boekje zijn een aantal van zijn korte verhalen gebundeld, waarin hij op lichtvoetige wijze verschillende objecten uit het museum combineert met humoristische  anekdotes uit het contact met de grepen die hij in het museum rondleidt. Zijn 1e boekje had als titel ‘Mijn man was een stoepschijter’, het 2e boekje kreeg als titel ‘Een rondleider vertelt’. Beslist een aanrader !

 7. In april / mei j.l. hebben wij onze website nog weer eens kritisch bekeken op noodzakelijke correcties, aanvullingen, etc. Een aantal links werkten niet meer; en moesten worden verwijderd of aangepast. Wij denken dat het nu weer redelijk werkt. Mocht u desondanks toch een fout op het spoor komen, schroom dan niet om onze secretaris daarvan op de hoogte te stellen.

 8. Op de zondagen 17 juni, 30 september en 18 november organiseert Doro Krol een ‘Kapellentocht met Mariken van Nieumeghen’. Start om 13 uur in de St. Jacobskapel.
  Nadere informatie is te vinden via www.hetandereuitje.nl